Over mij

Mijn naam is Irma Timmermans – Schmitz.

Al van kind af aan heb ik interesse gehad in het menselijk lichaam en hoe dat functioneert. Na het volgen van een workshop massage was ik zo enthousiast, dat ik de opleiding sportmassage ben gaan volgen. Na het behalen van mijn diploma in 2002 ben ik ,  naast mijn werk op kantoor, gestart als sportmasseuse. Als aanvulling hierop heb ik in 2008 nog een cursus hotstone massage gevolgd.

Omdat het verhelpen van klachten en het omgaan met mensen me veel voldoening geeft, heb ik me helemaal omgeschoold. In 2010 heb ik mijn basis pedicure diploma behaalt en sinds 2014 ben ik medisch pedicure. Dit betekent dat ik ook mensen met diabetes, reuma, oudere voeten en spastische voeten mag behandelen. Hiervoor werk ik nauw samen met andere zorgaanbieders, zoals praktijkondersteuners en podotherapeuten. Daarnaast heb ik in 2015 een aanvullende cursus dermatologie en oncologie gevolgd.

In 2017 heb ik de cursus kinesio tapen gevolgd en in juni 2018 heb ik de opleiding blessurepreventie succesvol afgerond, waardoor ik de oorzaken van blessures beter kan achterhalen, gerichter kan behandelen en u van een goed advies kan voorzien.
Ook heb ik in 2018 mijn diploma medisch pedicure sport behaald, waardoor ik sporters beter kan adviseren en behandelen.

In 2019 heb ik de cursus atlas-lumbaal massage gevolgd. De Atlas- en de Atlas-Lumbaal massage is een gehele nieuwe en unieke nek- en schoudermassagetechniek. Het is een interactieve techniek waarbij de cliënt zelf bepaalde bewegingen maakt. Hierdoor worden knelpunten op een natuurlijke manier opgeheven en daarna wordt door een korte massage de doorbloeding weer goed opgang gebracht. Het lichaam is daardoor zelf in staat om sneller te herstellen. In de meeste gevallen vermindert vrijwel direct de pijn als gevolg van scheefstand van nekwervels en wervels tussen de schouderbladen en beperking in het naar links en rechts kijken en dergelijke.

In 2020 heb ik aanvullende cursussen gevolgd als deep tissue massage en meridiaan massage. De cursus voetreflexmassage heb ik in 2024 succesvol afgerond. Hierbij behandel ik de voeten, die in verbinding staan met organen en andere delen van het lichaam. Door deze massage wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam in gang gezet en de bloed- en energiestroom geactiveerd. Daarnaast zorgt deze massage voor een heerlijke ontspanning.

Omdat ik in het KRP (Kwaliteits Register Pedicure) geregistreerd sta, wordt een behandeling van een diabetes of reuma voet geheel of gedeeltelijk vergoed (afhankelijk van de zorgverzekering). Om mijn kennis op peil te houden en geregistreerd te kunnen blijven, volg ik regelmatig bijscholingscursussen.
Ook ben ik aangesloten bij Provoet, de landelijke organisatie voor pedicures.